Zahtevnost: na izi.
Sestavine: po občutku.
Okus: božanski!
Okus: božanski!
Akcija!
Pojdimo po navodilih avtorice tega recepta, drage gostje naše Feelgood kuhinje, gospodične Ane Karakaš.
- 7 škampkovih repkov,
- oljčno olje,
- 5 strokov česna,
- 220 g sesekljanih paradižnikov,
- belo vino,
- šopek svežega peteršilja,
- manjši šopek svežega origana,
- sol in poper.
Postopek:
- Na ponvi prepražite dobro sesekljan česen,
- dodajte škampe ter jih malce pokuhajte.
- Dodajte sesekljane paradižnike, pol šopka peteršilja, origano sol in poper.
- Pri koncu vlijte še malce belega vina ter premešajte. Dušite 20 min. Omako lahko pripravite redko ali bolj gosto – na to pazite sproti, pri reduciranju.
- Skuhajte poljubne rezance (ajdove, koruzne, …), riž ali krompir in servirajte prilogo na krožnik z omako. Po želji, pri serviranju dodajte še kos limone.
Mario Sambolec, dr. Feelgood
[email protected]
[email protected]