- Iz vsega štirih naravnih sestavin.
- Brez bele moke in dodanega sladkorja.
- Primerna za LCHF način prehrane.
Sestavine
Za borovničevo tortico premera 20 cm, ki seže v višino 3 cm..
Prva plast:
- 300 gramov mandljev,
- 50 gramov kokosovega masla,
- količina sladila po okusu – javorjev sirup ali naravno, nekalorično sladilo (eritriol, stevia).
Druga plast:
- 300 gramov borovnic (lahko zamrznjenih),
- 300 gramov indijskih oreščkov,
- 125 gramov kokosovega masla.
Priprava:
- Mandlje in indijske oreščke čez noč namočimo v mlačni vodi, s ščepcem himalajske soli (mandljem je dovolj 8-12 ur, indijskim oreščkom pa že 3 ure).
- Oboje dobro speremo in mandljem odstranimo kožico, če želimo prvo plast v konsistentni beli barvi.
- Mandlje zmeljemo skupaj s kokosovim maslom in dodajamo sladilo.
- Nastalo maso razporedimo po modelu (V receptu je uporabljen raztegljiv model za torto, nastavljen na premer 20 cm) in jo z ravnim dnom kozarca, na primer pritisnemo ob model ter poravnamo. Prva plast doseže višino 1 cm.
- V kolikor nameravamo uporabiti zamrznjene borovnice jih pred pripravo odtalimo, nato pa zmeljemo skupaj z indijskimi oreščki in kokosovim maslom.
- Fino maso prelijemo preko plasti mandljev, nato pa spravimo v hladilnik za najmanj 6 ur oziroma čez noč.
Veče receptov na našem blogu.
Mario Sambolec, dr. Feelgood
www.drfeelgood.si