Ingverjev čaj je prva pomoč za vse »ledene sveče«, kot sem jaz in vas zazebe že ob misli na temperature pod ničlo.
Ja, zeleni čaj je super, poln antioksidantov in »pomaga hujšat« (kao;). Zato ga pijemo zjutraj in tekom dneva, ko se potikamo naokoli po raznih »kavicah«. Ampak zvečer, ko potrebujemo nekaj, kar bo pogrelo prehlajeno dušo in nas pobožalo s prijetno aromo, pridejo v ospredje začimbe, kot ingver, klinčki, cimet in limona. Te štiri spravimo v vodo, kuhajmo deset minut na blagem ognju, odcedimo, prelijemo v šalico, se zavijemo v deko in počimo na kavč.
Sestavine za eno šalico (3 dcl):
- Za palec na roki debel kos ingverja,
- četrtina cimetove palčke,
- nekaj kolobarjev bio limone,
- deset klinčkov, »od oka«.
Priprava:
Ingver olupimo in narežemo na tanjše kose, zavremo vodo, notri vržemo ingver, dodamo klinčke, cimet in limono ter nežno kuhamo 10 minut.
Cheers! 🙂
Mario Sambolec, dr. Feelgood
[email protected]