• Menu
  • Skip to left header navigation
  • Skip to right header navigation
  • Preskoči na glavno vsebino
  • Preskoči na primarno stransko vrstico
  • Preskoči do noge

Before Header

+386 31 724 320 | [email protected] |

  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • YouTube

Feelgood

Feelgood smo ekipa strokovnjakov s področja gibanja in prehrane, ki vam bomo pomagali doseči dolgotrajne rezultate za bolj kvalitetno življenje. #pozdravipameti

  • STORITVE
    • COACHING
    • PREHRANA
      • Enkratni posvet
      • Jedilnik
      • Športniki
    • VADBA
      • Z osebnim trenerjem
      • Priprava programa
  • PRODUKTI
    • Mojster svoje prehrane
    • Treniram doma
    • Prehranski priročniki
    • Webinarji
    • Prehranska dopolnila
  • ZA PODJETJA
  • VSEBINE
    • Top 15
    • Prehrana
    • Vadba
    • Recepti
      • Zajtrki
      • Malice
      • Kosilo ali večerja
      • Sladice
      • Smuti
      • Vegetarijansko
    • Življenjski slog
    • Podcast
    • YouTube
  • O NAS
    • O nas
    • Ekipa
    • Reference
  • KONTAKT
  • Košarica
  • Isklanik
  • STORITVE
    • COACHING
    • PREHRANA
      • Enkratni posvet
      • Jedilnik
      • Športniki
    • VADBA
      • Z osebnim trenerjem
      • Priprava programa
  • PRODUKTI
    • Mojster svoje prehrane
    • Treniram doma
    • Prehranski priročniki
    • Webinarji
    • Prehranska dopolnila
  • ZA PODJETJA
  • VSEBINE
    • Top 15
    • Prehrana
    • Vadba
    • Recepti
      • Zajtrki
      • Malice
      • Kosilo ali večerja
      • Sladice
      • Smuti
      • Vegetarijansko
    • Življenjski slog
    • Podcast
    • YouTube
  • O NAS
    • O nas
    • Ekipa
    • Reference
  • KONTAKT
  • Košarica
  • Isklanik

Feelgood mesne kroglice

// 23. oktobra, 2016 // Avtor: Vesna Milenković// Objavljeno v: Kosilo ali večerja, Recepti //

Godi se nam ena zelo fina reč – mama ima vrt …… in vedno je pripravljena prisluhniti, kaj naj zasadi na svoje gredice. Tako smo dobili letos prvič pastinak.

Wikipedia pravi, da je to korenasta zelenjava v sorodu s korenjem, le svetlejše barve in bolj sladkastega okusa. Zanimivo, po vsebnosti mineralov in vitaminov oranžnemu sorodniku odlično parira, pogosto ga celo premaga (predvsem po vsebnosti ogljikovih hidratov – topnih vlakninah in po vsebnosti nekaterih mineralov). Odličen je tako kuhan kot surov, žal pa je padel v pozabo – v svojih najboljših časih je bil, kot krompir, vse dokler ta ni preplavil tudi evropskih njiv in počasi izrinil pastinak z naših krožnikov.

drfeelgood mesne kroglice pastinakPastinak – “zeliščni” pomfri 🙂

Po okusu je nekaj med korenjem in peteršiljem … with a “herby twist”. Skratka, nekaj posebnega, po vonju in okusu. Zelo rada ga dam v pečico h kopici drugih gomoljev in, ko ugriznem v pečen koren pastinaka, kolerabe, pese, zelene, … si vedno mislim, pa kaj je tega krompirja sploh treba, saj ima vse našteto bistveno več okusa v primerjavi z njim. Tokrat sem koren pastinaka uporabila bolj kot začimbo v paradižnikovi omaki, v kateri kraljujejo mesne kroglice. Spodaj je recept s “skrivno” sestavino (otrokoma namreč nisem povedala, kaj je v omaki vse dokler nista ob silnih pohvala vsega z užitkom pojedla 🙂

Za kroglice:

  • 1kg mletega govejega mesa (jaz sem imela na voljo podplečje).
  • 2 večja korenčka.
  • 1 bučka.
  • 1 čebula.
  • 2-3 stroke česna.
  • Sol, poper, paprika, … začimbe po okusu.

Za omako:

  • 1 L paradižnikove omake.
  • 2 manjša korena pastinaka.
  • 1 manjša čebula.
  • 2 stroka česna.
  • Sol, poper, čili, … začimbe po okusu.
  1. Bučko in korenček na drobno naribamo, čebulo nasekljamo ter skupaj z začimbami dodamo mletemu mesu in temeljito pregnetemo, da se vsi okusi lepo povežejo.
  2. Oblikujemo kroglice velikosti pong-pong žogic in jih pečemo na rahlem ognju.
  3. Pečene kroglice shranimo v pokriti posodi on posebej pripravimo omako: na drobno nasekljamo čebulo in pastinak ter rahlo popražimo, dodamo česen ter zalijemo s paradižnikovo omako.
  4. Kuhamo kakšnih 10-15 minut na blagem ognju, dodamo predhodno pečene mesne kroglice in vse skupaj dušimo še kakšnih 10-15 minut, da se omaga nekoliko zgosti.
  5. Za prilogo si postrežemo kar nam najbolj prija: kuhan krompir, stročji fižol, bučke (pražene ali surove), dušen ali surov ohrovt ali zelje, blitva, …

drfeelgood_mesne krogliceFeelgood mesne kroglice s pastinakom v paradižnikovi omaki

 

Vesna Milenković, svetovalka za praktične rešitve na področju prehrane,
[email protected]

Prejšnja objava: « Feelgood omleta s skuto in špinačo
Naslednja objava: Kako se zrediti brez cukra ali predelane hrane »

Primarna stranska vrstica

Feelgood
Feelgood smo ekipa strokovnjakov s področja gibanja in prehrane, ki vam bomo pomagali doseči dolgotrajne rezultate za bolj kvalitetno življenje. #pozdravipameti

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Iz bloga

  • Top 15
  • Prehrana
  • Vadba
  • Recepti
    • Zajtrki
    • Malice
    • Kosilo ali večerja
    • Sladice
    • Smuti
    • Vegetarijansko
  • Življenjski slog
  • Podcast
  • YouTube

Iskanje

Iz trgovine

  • Feelgood prehrana
  • Feelgood vadba
  • Paketi
  • Predavanja in delavnice
  • Prehranski priročniki
  • Treniram doma
  • Webinarji

Košarica

Footer

Hitre povezave

  • Feelgood prehrana
  • Feelgood vadba
  • Feelgood predavanja
  • Blog

Trgovina

  • Trgovina
  • Moj račun
  • Košarica
  • Zaključek nakupa

Prijava na novičke

Trenutek...

Veseli smo, da ste se nam pridružili!

Site Footer

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • YouTube

Vse pravice pridržane © 2022 FeelGood · Splošni pogoji · Intelektualna lastnina · Zasebnost