Manj je več.
Manj kompliciranja – več okusa.
Manj sestavin – več zdravja.
Manj denarja – več muzike 🙂
V tem receptu za Feelgood kolač to vsekakor velja …Plantane so v času tega pisanja postale na voljo ne le v Leclercu, temveč rudi Šparu in Mercatorju, ter po precej ugodni ceni (2 eur/kg). Več o teh bananah si preberite v predstavitvenem članku: Plantane.
Šop ravno prav rumenih plantan je bil za porabit. Sicer iz njih najraje pripravim palačinke (recept: Feelgood Paleo palačinke), pa se mi ni dalo stati ob štedilniku pol ure. Zato sem jih predelal v improvizirano maso, kot za palačinke in to prelil počež karameliziranih jabolk s cimetom ter postavil v pečico. Nastal je:
The Best Kolač Ever!
Potrebujete:
- 2 rumeni plantani,
- 2 jabolki (Topaz),
- 3 jajca (ali 1 jajce in 3 beljaki),
- 1 merica dr. Feelgood sirotkinih beljakovin v prahu z okusom vanilije,
- cimet, vinski kamen, kokosovo olje, ali maslo ghee.
Priprava:
- Jabolki narežite na koščke in popražite na kokosovi maščobi. Pretresite jih s cimetom.
- V multipraktik ali blender postavite olupljeni in na kose narezani plantani, jajca, merico sirotkinih beljakovin v prahu, pol žličke vinskega kamna in žličko cimeta. Stisnite start in počakajte, da se sestavine dobro premešajo.
- Na dno pekača razporedite popečena jabolka in povrh prelijte z maso iz blenderja.
- Pecite v pečici, nastavljeni na ventilacijo in ogreti na 160 stopinj, približno 20 minut.
Mario Sambolec, dr. Feelgood
[email protected]