Dočakali smo tudi nekaj pravega poletja v naši vremensko nadležno nestanovitni prestolnici. Temperature blizu številke 30 vzbudijo različne občutke.
Za nekatere sonce, plaža, bazen, …, za druge senca, klima in hrib. V obeh primerih vidim vsaj en skupni imenovalec – nikomur se v takšnih pogojih ne da prižigati pečice.
Predstavljamo Feelgood skutni namaz, ki v skladu z našimi prehranskimi smernicami zagotovi enostaven in osvežilen obrok ali prigrizek tudi za najmlajše.
Za naš temelj – beljakovine – poskrbijo v tem receptu jajca in skuta. Vlaknine naj bodo tokrat naše »palčke«, ki jih pomakamo v namaz ali »ladjica«, v katero namaz nadevamo (korenček, paprika, steblo zelene). Izberete lahko tudi rezino “kislega” (sourdough) kruha.
Preberite več:
– Kaj je sourdough?
– Zakaj potrebujemo beljakovine?
– Po krivem obtoženo jajce.
– Kaj pa mlečni izdelki?
Sestavine
• 1 (mehko) kuhano jajce,
• 100 g posnete skute,
• 1 žlička zrnate gorčice (pazite na sestavine: naj bo le voda, gorčično seme, jabolčni kis in sol),
• poljubna količina svežega drobnjaka ali listja mlade čebule
• sol, poper, kurkuma in druge začimbe po okusu.
Priprava
- Jajce skuhamo in ga z vilico pretlačimo. Dodamo vse ostale sestavine in začinimo po okusu.
- Zraven si postrežemo kos kruha in/ali na palčke narezano svežo zelenjavo: papriko, korenje, stebelno zeleno, palčke brokolija, …
- Nadev postreženo prijetno ohlajen.
Vesna Milenković
[email protected]