Jajca + zelenjava = obrok kadarkoli in na 100 različnih načinov.
Z brstičnim ohrovtom in maslom ghee, je meni ena najljubših kombinacij.
Dame, potrebujete:
- 125 g brstičnega ohrovta
- 3 jajca**.
– gospodje, seveda, oboje krat 2.
– v želji po več beljakovin se lahko nakombinira cela jajca z beljaki (3 jajca + 3 beljaki, na primer).
– če potrebujete več ogljikovih hidratov, se lahko z ohrovtom popraži tudi predkuhan krompir.
– ohrovtu se poda tudi druga zelenjava, čebula, na primer in rdeča paprika, … malo sira povrh, ali slanine.
Priprava:
- Ogenj nastavite na nizko-do-srednjo jakost in v ponvi ogrejte čajno žličko masla ghee,
- Počež razporedite na polovičke, ali četrtinke narezan brstični ohrovt.
- Solite, poprajte, dodajte česen, ali mešanico začimb po okusu (meni je ljuba tale “pizza” mešanica) in pokrijte, da se ohrovt malo zmehča. Vmes premešajte.
- Odkrijte, v ponev razbijte jajca in ponovno pokrijte.
- Pecite, dokler beljaki ne zakrknejo, rumenjaki pa ostanejo še sveži.
- Prestavite na krožnik in dober tek 🙂
Mario Sambolec, dr. Feelgood
[email protected]