Sledi obrok z velikimi črkami!
Mislim, da je uspela tako dobro, da bom prispevek napisal kar z vključenim Caps Lock. Just to make a point … in vas poskusil navdušiti, da solato poskusite!
- VZEMITE SKLEDO IN NAREDITE ZELENO OSNOVO – IZ MLADE ŠPINAČE, RUKOLE IN ZELENE SOLATE.
- BUČA! MASLENKA ALI HOKAIDO. OLUPITE, NAREZITE NA KOŠČKE, PODUŠITE (10 MINUT NA MALO VODE) IN OHLADITE (POČAKA V HLADILNIKU VSAJ TEDEN DNI). RAZPOREDITE JO PO SOLATI.
- RDEČA PESA! PONOVITE POSTOPEK KOT Z BUČO – SPERITE, NAREŽITE (NE LUPITE), PODUŠITE V MALO VODE (15 MINUT) IN OHLADITE. RAZPOREDITE PO SOLATI.
- FETA SIR! IZ SUROVEGA KOZJEGA MLEKA V NAJBOLJŠEM SLUČAJU, ČE NI TE MOŽNOSTI, JE SEVEDA LAHKO DRUG (KUPITE PRI RAZLIČNIH MLEKARJIH NA TRŽNICI). NADROBITE PO SOLATI.
- SVEŽA META! NATRGAJTE PEST LISTOV, NASEKLJAJTE IN SAJ VESTE – RAZPOREDITE PO SOLATI.
- POLIVKA! OLJČNO OLJE, SOK LIMONE, ŽLICA POLNOZRNATE GORČICE IN JABOLČNI KIS ALI VINSKI KIS.
Jagnječje zarebrnice z maslom, česnom in rožmarinom ter »zelena« solata z bučo, peso, feto in meto: FEELGOOD OBROK Z VELIKIMI ČRKAMI!
Mario Sambolec, dr. Feelgood
[email protected]