Recept za vse ne-ljubitelje konzerviranih sardin. Poskusite jih v tej kombinaciji – morda preseneti 🙂Na kaj biti pozoren pri izbiri konzervirane hrane, preberite pod naslednjo povezavo, več idej kako pripraviti sardine, pa v članku: Sardine – jadranski losos.
Potrebujete:
- 1 konzervi sardin v ekstra deviškem oljčnem olju, ali slanici (vsebino konzerve v obeh primerih odlijte).
- 1/2 konzerva/steklenka čičerike (90 g neto).
- 100 g albuminske skute.
- 1 paprika (odvisno od velikosti).
- 1 kumara.
- Mlada, ali rdeča čebula (poljubno).
- 3 paradižniki in pest kalamata oliv.
- Jabolčni kis, oljčno olje, sol, poper.
Priprava:
1. Zelenjavo nasekljate na kose po vaši želji.
2. Sardine odcedite in pretlačite z vilico.
3. Vse sestavine združite v eno posodo, začinite in premešajte.
Tako preprosto, da bi se tej solati lahko reklo tudi pasulj 🙂
Mario Sambolec, dr. Feelgood
[email protected]