Nastopila je zima. KONČNO! … pravijo nekateri in ŠKODA! … zmrzneti, kot sem jaz. Ne glede na opredeljenost v takšni klimi vedno zapaše nekaj toplega in Feelgood zelenjavna juhica z jajčnimi ulivanci zveni kot prava izbira.
SESTAVINE:
- Za jušno osnovo: ostanki zelenjave, kot so steblo brokolija, zelenje cvetače, nekoliko postano korenje, čebula, zelena, koleraba …,
- korenček, cvet brokolija, cvet cvetače ter druga zelenjava po okusu,
- listi peteršilja,
- miso pasta,
- surovo jajce
PRIPRAVA:
- Zelenjavo, ki nam je ostala ob siceršnji pripravi obrokov in morebiti celo ni najbolj sveža, lahko uporabimo za pripravo jušne osnove iz katere nato pripravimo slastne juhe, zalijemo rižote, golaže in razne omake.
- Zelenjavo nadevamo v posodo ter kuhamo 20 min.
- Svež korenček, cvet brokolija ter cvetače na drobno nasekljamo ter dodamo v vrelo jušno osnovo. Jajce skupaj z eno žličko vode razžvrkljamo v lončku ter ob vilici v tankem curku vlivamo v juho, ki naj rahlo vre.
- Juho po okusu začinimo s soljo, poprom, nasekljanimi listi peteršilja.
- Miso pasto (približno 1 žlička za količino zadostno za 4 osebe) raztopimo v malo vode in vlijemo v že pripravljeno juhi, ki smo jo odstavili z ognja.
Foto Mateja Jordovič, stiliranje Žana Kapetanovič
Mario Sambolec, dr. Feelgood
www.drfeelgood.si