Pozor, sledi recept, ki ni Paleo, niti LCHF, ali veganski. Naš malinov kolač vsebuje skuto, zdrob, jajca, sadje, tudi cuker lahko, če je treba, … skratka vse, česar “ne smete”. In zato je tako dober 😉
Za Feelgood malinov kolač potrebujete:
- 2 domači jajci,
- 250 g zdroba (pirin, rižev, prosen, koruzni, ajdov, kvinojin, …),
- 400 g albuminske skute,
- ½ litra mineralne vode,
- Naravno sladilo po izbiri in v količini, da dosežete želeno sladkost (izberite: Najboljši naravni nadomestki sladkorja),
- 1 bio limona (sok in nastrgana lupina),
- Žlička prave (burbonske) vanilije v prahu,
- 450 g (zamrznjenih) malin, ali borovnic,
- ghee maslo, ali kokosova maščoba za pekač.
*Za več beljakovin lahko dodate merico sirotkinih beljakovin v prahu.
Priprava:
- V razžvrkljani jajci dodajte albuminsko skuto (pravijo ji tudi sirarska skuta), vaniljo in sladilo (sirotko v prahu).
- Nastrgajte limonino lupinico, limono iztisnite in dodajte njen sok v zmes.
- Dodajte poljuben zdrob in zmes razredčite z mineralno vodo.
- Nadevajte v pekač in pecite približno 30 minut na 180 °C.
- Ko je pecivo pečeno, na še vroče posujte maline in pustite, da se ohladi.
Za več idej in receptov obiščite našo Kuhinjo dobrega počutja.
Avtorica recepta: Vesna Milenković
[email protected]