Feelgood vikend

Vikend osebnostnega in telesnega razvoja otrok, skrbi za lastno zdravje ter medvrstniškega druženja, sodelovanja in zabave!

Naslovimo problem neustrezne prehrane ter slabe telesne pripravljenosti otrok.

Komu je namenjen?
30 otrokom iz cele Slovenije, starim med 12 in 16 let.

Kdaj bo potekal?
Prvi vikend poletnih počitnic – 24. in 25. junij 2023

Kje se dobimo?
Ruše, Slovenija. Zbirno mesto je tamkajšni dijaški dom.

Kakšen je namen?
Preživeti vikend v družbi Feelgood ekipe in na zabaven način spoznavati osnove zdrave prehrane in gibanja.

Kakšna je cena?
Dogodek je za udeležence brezplačen, saj želimo skupaj s prodporniki prispevati k večji ozaveščenosti otrok o pomenu prevzemanja odgovornosti za svoj telesni in duševni razvoj.

Program

Sobota, 24. 6. 2023

  • Ob 9.00 se zberemo pred vhodom v dijaški dom.
  • Sledi razporeditev po sobah, nato prva igra z namenom spoznavanja.
  • Po kosilu se program nadaljuje z izvajanjem prehranskih in vadbenih vsebin, ki bodo trajale do večerje, vmes pa bo predviden čas za malico.
  • Večerji bo sledil večerni program, ki vključuje tudi posebno presenečenje!

Nedelja, 25. 6. 2023

  • Naslednji dan pričnemo z zajtrkom, kjer si pripravimo tudi malico za s seboj, upoštevajoč predstavljene usmeritve.
  • Sledi »pobeg« v naravo; delavnica bo trajala do kosila, z vmesno malico.
  • Po kosilu sledi zaključni del programa in priprava za odhod domov, ki bo predvidoma okoli 16.00.

Delavnice

1. Prehranska gibalnica

Skozi gibanje, uganke in konkretne prikaze, otroke seznanimo in opolnomočimo s
temeljnimi prehranskimi znanji (denimo katera živila so najboljši viri temeljnih hranil v
podporo tako energijskim potrebam kot zahtevam splošnega zdravja).

2. »Medvedki«

Vračanje in spoznavanje osnovnih gibalnih vzorcev in osvajanje temeljnih vaj za moč z bremenom lastnega telesa. Delavnice so prilagojene vsakemu posamezniku, potekajo v sproščenem okolju in so pod strokovnim nadzorom usposobljenega kadra.

3. »Fitnes« v naravi

Otrokom prikažemo kaj vse lahko storimo v gibalnem smislu zase na povsem običajnem sprehodu v naravi.

4. Feelgood »soba pobega« na prostem

 Otrokom prikažemo kaj vse lahko storimo v gibalnem smislu zase na povsem običajnem sprehodu v naravi.

Prijavi se!

Za več informacij pokliči na 031 867 939.

Projekt podpirajo

telekom
gorenje
poptv
rtvslo
rs_mz
ul_fsp
salus
riko
onkoman2
polet
mercator
kzs

Več o projektu

Namen projekta je približati starejšim otrokom in mladini zdrav odnos do svojega telesa, gibanja in prehrane.

Nasloviti želimo rastoč in večplasten problem neustrezne prehrane ter slabe telesne pripravljenosti, vendar za razliko od ukvarjanja s posledicami, kar je za našo industrijo sicer tipično, tokrat raje usmeriti pozornost na pogosto spregledane vzroke njegovega nastanka.

Posledice so v tem oziru odrasli posamezniki, z dovoljšnjo kupno močjo, da omogočajo ponudnikom storitev fitnesa, zdravja in prehranskega svetovanja poslovno napredovati, a imajo ti praviloma že stabilne navade znotraj svojega življenjskega sloga, ki jih je velikokrat težko ponastavljati v smislu spodbujanja k dolgoročnim in pozitivnim spremembam.

Majhni otroci, na drugi strani, resda pričnejo graditi svoje vzorce na podlagi posnemanja okolja, predvsem domačega okolja, vendar je uspešnost dela z njimi na področju približevanja ugodnejših prehranskih navad in gibanja še neločljivo povezana predvsem z družino.

Zato vidimo največjo priložnost v smislu izobraževanja in preventivnega delovanja pri starejših otrocih in mladostnikih, ki že postajajo dovolj samostojni pri sprejemanju odločitev glede svojega zdravja, vendar pogosto obtičijo ujeti v »popolni nevihti«, nekje med a) tem, česar so bili priučeni, b) za svoja leta tipičnim uporništvom in k skrajnostim naravnano zaletavostjo, ter c) neugodnimi vplivi različnih virov informaciji, kjer prednjačijo zavajajoče vsebine na socialnih medijih.

Tukaj je niša, ki je v bistvu široko zevajoča luknja, na katero si želimo pri Feelgood ne le opozoriti, temveč ponuditi svoja sredstva, čas in zmogljivosti v upanju, da bi uspeli prispevati k izboljšavam.

Zato smo se odločili skupino do 30 otrok in mladostnikov, starih med okvirno 12 in 16 let, ob začetku poletnih počitnic peljati na FEELGOOD VIKEND, kjer bomo skozi prehranske delavnice in igro krepili njihova znanja, gibalne veščine, samozadostnost pri skrbi za zdravje ter osebnostni razvoj.

V glavnem želimo predstaviti dvoje:

  • Kako zabavno je lahko gibanje in kako uravnotežiti svoje telesne zmogljivosti z različnimi oblikami vadbe, namesto izvajanja zgolj določenih vaj za najljubše mišice, recimo za zadnjico in bicepse, ali pa treniranje samo enega športa.
  • Da zdrava prehrana ni nekaj dolgočasnega in neokusnega, ampak je možno tudi najljubše izbire mladine, kot so pice in hamburgerji, sestaviti na načine, ki bolje prispevajo k njihovemu razvoju ter dolgoročnemu zdravju.

Seveda se zavedamo, da od dneva ali dveh ne gre pričakovati čudežev, je pa vreden trud vsaj pri komu posaditi seme radovednosti, ki lahko v prihodnosti vzklije v preudarne odločitve pri prehrani, treningu in zdravju nasploh.

Želite podpreti projekt?

Projekt je tako organizacijski kot finančni zalogaj, zato bomo zelo hvaležni za vašo podporo. Pomagate nam lahko na različne načine, in sicer:

a) S finančno donacijo
S finančno donacijo. Z zbranimi sredstvi bomo zagotovili vse od nastanitve za otroke, njihove prehrane, raznih pripomočkov ter najem prostorov za izvedbo vadbenega dela programa.

b) S sponzorstvom z možnostjo kompenzacije
Za izvedbo bomo potrebovali športno opremo in druge pripomočke, veseli bomo medijskega pokritja dogodka s prispevkom na vaši televiziji, spletnem ali socialnem mediju, za promocijo projekta bomo potrebovali tiskovine in drugo promocijsko gradivo, projekt si želimo dokumentirati v foto in video obliki …

c) S storitvijo ali materialom
Pomagate nam lahko pri tisku majic, širjenju novice o dogodku, potrebovali bomo vadbene elastike, TRX-e, gimnastične žoge itd. Prav nam pridejo tudi energijske ploščice, raznorazna športna oprema (športne majice, nogavice …).

d) Odločite se za eno od naših storitev ali programov
Izberite eno od naših storitev ali se priključite enemu od programov (vadba, strokovna predavanja, delavnice v sklopu zdravja na delovnem mestu, programi prehranskega svetovanja) in del zneska bomo namenili izvedbi projekta, saj bomo poleg daril za udeležence, temu projektu namenili tudi lastna finančna sredstva.

e) Povežite nas s podjetjem
V kolikor delate v podjetju, ki bi bil pripravljeno podpreti tak projekt, nas lahko povežete in pogovorili se bomo o možnostih sodelovanja.

Za vašo podporo se vam bomo zahvalili z objavo vašega logotipa na vseh naših podpornih in promocijskih materialih, z izobesitvijo vašega promocijskega transparenta na lokaciji, z objavo v medijih, spletni strani itd. Vsekakor pa bomo veseli, če nas boste obiskali tudi v živo.