Smo agnostično
podjetje

Izbiramo poti, ki so najprimernejše za cilje oseb, skupin in podjetij, s katerimi sodelujemo.

Mario Sambolec

• ustanovitelj podjetja Feelgood
• nutricionist MNU, PN1, ACA
• trener in predavatelj Fitnes zveze Slovenije

Nenad Kojić

• nutricionist MNU
• mag. študent Prehrane (Biotehniška fakulteta)
• komunikator znanosti

Matjaž Macuh

• mag. športne prehrane (MSc Applied Sports Nutrition)
• doktorski študent prehrane (Biotehniška fakulteta)
• antropometrist

Jana Levec

• mag. dietetike
• mag. inž. prehrane
• nutricionistka, specializirana za vegansko prehrano

Na čem stojimo?

Naše temelje predstavljajo tri vrednote:

Integriteta

Integriteto razumemo kot dosledno in neomajno upoštevanje naših nazorov, principov in moralnih vrednot. Tudi in še posebej takrat, ko se nam to ne izplača in nas nihče ne gleda.

Nismo naprodaj in naše štampiljke odobravanja ni mogoče pridobiti le z denarjem, darili ali prepoznavnostjo. Sodelujemo s tistimi, ki razumejo, da nismo pripravljeni prilagajati znanstvenih dejstev o naših strokovnih vsebinah po meri koristi senzacionalističnega poročanja ali oglaševanja.

Iskrenost

Iskrenosti ne enačimo z direktnostjo, temveč jo razumemo kot veščino, ki zahteva empatijo in obzirnost. Tako do sebe, kot do vas.

Zaradi iskrenosti do sebe iščemo in priznavamo napake, ter smo se iz njih pripravljeni učiti.

Zaradi iskrenosti do vas sprejemamo odgovornost, ne le za strokovnost informacij, ki jih komuniciramo, temveč tudi za primernost njihovega podajanja. Zavedamo se, da še najbolj prave informacije ne sežejo daleč, če niso predstavljene na pravi način.

Kritično razmišljanje

Kritično oz. znanstveno razmišljanje uporabljamo kot orodje za zmanjšanje vplivov svojih pristranskosti, predsodkov, logičnih zmot in miselnih napak, pri iskanju odgovorov na vprašanja o objektivni resničnosti na področju zdravja.

Kritično razmišljanje od nas zahteva poštenost, nepristranskost, strpnost, premišljenost in ponižnost. Zato smo pripravljeni spremeniti stališča, če se pojavijo boljši dokazi in brez izjeme postavljamo iskanje resnice nad zasledovanje lastnih koristi.

K čemu stremimo?

Prizadevamo si za premišljen pristop k skrbi za zdravje, ki kar najbolje podpira uživanje v življenju.


Trendi v industriji zdravja, fitnesa in lepote postavljajo vedno nove zahteve, ki naj bi jim ugajali.


Nevrotično preštevanje kalorij, strah pred določenimi živili, kot je sladkor, slaba vest že ob misli na najljubšo hrano in uporaba vseh možnih dopolnil, v kar prepričujejo njihovi ponudniki, so takšni primeri na področju prehrane.


Pri vadbi so globoko ukoreninjena prepričanja, da je več enostavno bolje; več korakov, več kilometrov, več muskelfibra, več treningov na teden, celo na dan, ne glede na vse ostalo, kar se vam dogaja v življenju.


Poskus kvantificiranja prav vseh dejavnikov življenjskega sloga, od spremljanja kakovosti in dolžine spanca do merjenja variabilnosti srčnega utripa, so primeri vedno novih pogruntavščin, ki v večini primerov niso ne le nepotrebna, temveč pogosto dodajajo odvečno breme in preusmerjajo pozornost stran od bolj pomembnih vedenj.


Neumorno zasledovanje in podrejanje umetno skonstruiranim idealom »zdrave prehrane«, »fit telesa« in »top forme«, večini ljudi, ironično, ne omogoča niti zdravja, niti dobrega počutja v lastni koži.


Vemo, da je možno drugače. Vemo, da so lahko zdravje, ugodna telesna sestava, pozitivna telesna samopodoba še kako združljivi s sproščenim in samozavestnim odnosom do prehrane ter vadbe; Takšnim, ki omogoča uživanje v najljubši hrani ter podpira tiste dejavnosti, ki jih najraje počnete in vam prinašajo največ veselja v življenje.


To je sporočilo, ki ga živimo in želimo prenesti med čim več ljudi.

telekom
gorenje
poptv
rtvslo
rs_mz
ul_fsp
salus
riko
onkoman2
polet
mercator
kzs
europa_donna
delo
Lassana