Mario Sambolec

• ustanovitelj podjetja Feelgood
• nutricionist MNU, PN1, ACA
• trener in predavatelj Fitnes zveze Slovenije

Predstavitev

Feelgood zgodba se je začela kot moj odgovor na prevladujoč stereotip fitnesa iz okolice leta 2008, ko sem ga pričel pobližje spoznavati še kot študent Fakultete za Šport. Navdušen sem bil nad močjo vpliva, ki ga ima poklic trenerja na izboljšanje življenjskega sloga ljudi, a sem ob tem opazil tudi mnogo nevarnosti.

Izpostavim lahko pretirano osredotočenost na videz in podrejanje vsega ostalega – načina prehrane, oblike ter količine telesne dejavnosti, nenazadnje tudi zdravja – doseganju ali vsaj približevanju določenim »idealom« telesne postave. Kljub temu, da sem bil v mladosti tudi sam žrtev tega, nisem mogel spregledati kako močno to odbija številne, za katere sem vedel, da jim znam pomagati. Vendar, da bi to lahko storil, sem moral najprej zrasti.

Na prvo mesto sem postavil zdravje in dobro počutje. To, kar nosimo že v imenu. Vedel sem, da moram postati boljši. Da moram videti in razmišljati širše. Zato sem nadaljeval izobraževanje tam, kjer sem prepoznal največje pomanjkljivosti. Pridobil sem tri v svetovnem merilu najbolj priznane licence na področju prehranskega coachinga, ker me je zanimalo zakaj je nekaterim lažje in drugim težje do potrebnih sprememb.

V 15 letih dela me je doletela neverjetna sreča sodelovati z nešteto različnimi podjetji in posamezniki; Od manj premožnih do milijonarjev, od otrok do upokojencev, od fizičnih delavcev do politikov, od perspektivnih športnikov do prvakov, od zdravnikov in zdravstvenih delavcev do oseb z različnimi poškodbami ter diagnozami, od duhovnikov do ateistov, od tistih, ki želijo shujšati, do tistih, ki se morajo zrediti. Vse te izkušnje so me obogatile za potrebno sposobnost dojemanja kontekstov in nians, zaradi česar sem lahko danes boljši vodja, boljši trener in prehranski svetovalec, boljši predavatelj, ampak predvsem boljši človek. To in vztrajno učenje od izbranih ljudi, ki stojijo ob meni v tej naši mali, a čvrsto povezani ekipi.

Piši

Imate vprašanje ali pa vas zanimajo podrobnosti o naših storitvah? Pišite nam.

[email protected]

Pokliči

Vam je ljubši pogovor preko telefona? Brez zadržkov nas pokličite.

+386 31 724 320

Obišči

Bi nas radi spoznali ali si ogledali naše prostore? Najavite se in nas obiščite.

Feelgood, d.o.o.
Stegne 33
1000 Ljubljana

Moji članki

V članku postavimo na prvo mesto dokaze o prehranski vrednosti jajc in pojasnimo kakšen je njihov dejanski vpliv na zdravje.
Obremenjujoči vzorci in neresnične informacije o prehrani, ki jih brezbrižno prejemamo in prenašamo, so kot virusi - neopazni, a kljub temu nevarni.
telekom
gorenje
poptv
rtvslo
rs_mz
kzs

Ostali člani Feelgood ekipe

Jana Levec

• mag. dietetike
• mag. inž. prehrane
• nutricionistka, specializirana za vegansko prehrano

Matjaž Macuh

• mag. športne prehrane (MSc Applied Sports Nutrition)
• doktorski študent prehrane (Biotehniška fakulteta)
• antropometrist

Nenad Kojić

• nutricionist MNU
• mag. študent Prehrane (Biotehniška fakulteta)
• komunikator znanosti