Toasti s sardelami in fižolom

Mario Sambolec
11 januarja, 2022

Tak obrok pogosto izberem iz naslednjih razlogov. Ker:

  1. je priročen in ga lahko izjemno hitro pripravim (večinoma ne maram izgubljati časa za pripravo hrane),
  2. prispeva zadostno porcijo beljakovin in OH, ki podpirata mojo telesno dejavnost in trenuten cilj (trening z utežmi za mišično hipertrofijo),
  3. je hranilno bogat – vsebuje “lepo” porcijo omega-3 maščobnih kislin, vlaknin, kalcija, magnezija, itd.,
  4. mi je všeč po okusu.

Sestavine: 

  • 2 konzervi sardel (140 g neto ribe),
  •  konzerva fižola (240 g neto fižola),
  • 2 velika toasta (100 g),
  • velika pest stročjega fižola,
  • sol in začimbe po želji.

Postopek priprave:

  • Odpreš konzerve in vsebino streseš na krožnik.
  • Stročji fižol dušiš dobrih 5 min, nato ga odcediš in dodaš na krožnik.
  • Toaste popečeš v toasterju. Ja, tudi toaste daš na krožnik.
  • Vzameš vilico in začneš jesti. Toaste lahko ješ z rokami.

Dober tek!

Mario Sambolec
• ustanovitelj podjetja Feelgood
• nutricionist MNU, PN1, ACA
• trener in predavatelj Fitnes zveze Slovenije
Preberi več
Je bila šolska prehrana res potrebna sprememb? V čem je bistvena razlika med vegansko prehrano otrok in odraslih?
Katera prehranska dopolnila so najbolj sporna, katera so dejansko učinkovita, je naravno res vedno bolje, kako se bolje odločati?
Dunning-Krugerjev učinek govori o kognitivni pristranskosti, pod vplivom katere včasih ne dojamemo omejitev lastnega znanja.